Afgang op het Wilgenpark voor Grolse Boys

26 september 2010

Ongeacht de stand op de ranglijst is een wedstrijd tegen Zelos altijd een beetje beladen. Misschien kunt u zich de zinderende, regenachtige nacompetitieduel nog herinneren, enkele seizoenen geleden? De tumultueuze ontknoping beklijft in het geheugen en maakt het onderling treffen telkens weer speciaal. De wedstrijd van vandaag staat in het teken van \'iets recht zetten\' en \'aanhaken\'. Grolse Boys en ook Zelos verloren namelijk van favoriet SVDW. De winnaar van dit duel doet dus goede zaken. Beide ploegen willen dit seizoen meedoen om de prijzen.

Grolse Boys startte vandaag in een 4-3-3 opstelling, maar bij twee spitsen zou er worden doorgeschoven. Dit betekende dan een gewaagde 3-4-3 formatie met veel pressie naar voren om Zelos vanaf de eerste minuut onderdruk te gaan zetten. Dit was in ieder geval de tactiek die vooraf op het bord had gestaan. Zeker na de ervaring van Zelos vorige week tegen SVWD, moest dit goed gaan uitpakken. Hier bleek echter niets van waar te zijn na het eerste fluitsignaal. Grolse Boys kreeg nog wel een goede schietkans die Johan Houben maar net voorlangs schoot. Vanaf dat moment werd duidelijk waar Zelos die middag voor was gekomen. In plaats van het veld klein te houden, ontstonden er veel ruimtes. Door de Grolse Boys werd een speelveld gecreëerd van zestien tot zestien. Daar wisten de spelers van Zelos wel raad mee. Na zes minuten speelde Bart Beerten een vrije trap niet goed in de voeten van Sasha Milutinovic en brak Zelos direct uit. Hieruit ontstond een niet te missen kans voor Zelos die de 0-1 opleverde. Net als tegen SVDW werden door Zelos persoonlijke fouten van de Grolse Boys onberispelijk afgemaakt met soms drie of wel vier spelers van Zelos alleen tegenover de kansloze keeper van de Grolse Boys. De 0-2, en 0-3 waren allemaal net zo pijnlijk. Bart Beerten werd na 30 minuten gewisseld. Hij speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. Bram Corts kreeg de opdracht de goed spelende spits van Zelos aan te pakken. Niemand bij de Grolse Boys haalde deze middag het niveau om Zelos het ook maar enigszins moeilijk te maken. Als het voetbal niet goed is en er ook geen hard werken tegenover wordt gezet, dan ben je zeker tegen een ploeg als Zelos in de 4e klasse kansloos.

In de rust werd Chalid Chahboune gewisseld en kwam Arben Rama de aanval versterken. Met deze wissel probeerde Raymond van der Heide nieuwe aanvalsimpulsen te creeren. De Grolse Boys wist namelijk voorin ook niets voor elkaar te boksen. De 2e helft kreeg de Grolse Boys meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal goede afstandschoten en gevaarlijke vrije trappen. Een vrije trap van Johan Houben werd niet goed verwerkt door de keeper van Zelos en gaf Sasha Milotinovic de kans om te scoren. De bal belande echter onfortuinlijk op de paal. Dichterbij bleek de Grolse Boys niet te komen tot een doelpunt. Uiteindelijk kon een invaller van Zelos vrij doorlopen en de bal vanaf de zestien buiten het bereik van de doelman te schieten van de Grolse Boys. 0-4 en dit was ook het eindsignaal.

Een goede les voor de Grolse Boys dit seizoen. Als de opdrachten van de trainer niet worden uitgevoerd en de daardoor vooraf besproken tactiek teniet wordt gedaan. De inzet ontbreekt om de achterstand om te buigen en niet als een team wordt gespeeld, wordt dit seizoen elke wedstrijd een zeer lastig karwei. Volgende week tegen PW in Enschede weer alle kansen om deze afgang goed te maken!