Grolse Boys 1 wint verdiend van koploper

6 februari 2011

SVDW – Grolse Boys 1 - 3 (0 - 2).

Na een periode van veel sneeuw, afgelastingen en de winterstop was het eerste volledige programma in de 4e klasse F weer een feit. De mannen van de Grolse Boys konden de borst gelijk goed nat maken. Uit tegen SVDW, koploper, en vaak geen leuke uitwedstrijd. De harde wind maakte het voetbal eveneens moeilijk en onvoorspelbaar.

Direct na de aftrap, we speelden de eerste helft met de wind mee, begon de Grolse Boys gelijk goed te voetballen en profiteerde goed van de harde wind. Een aantal leuke aanvallen over de zijkanten werden helaas niet goed afgerond of kwam de eindpass niet aan. SVDW kreeg steeds meer moeite met de wind en kreeg de bal niet van eigen helft. Daardoor kon de Grolse Boys druk blijven zetten op de helft van SVDW. Jalal gaf de zoveelste goede pass op de spitsen. Deze werd goed opgepakt door Maikel Nuchter. Deze zette voor op Arben, en tikte beheerst in de lange hoek. 0 – 1 en de score was op dat moment terecht. Na de goal van de Grolse Boys kantelde de wedstrijd. SVDW ging meer van achteruit opbouwen en probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden. Vooral de ballen die door SVDW vanaf de zijlijn de zestien ingegooid werden creëerden veel kleine kansjes en veroorzaakten nogal wat drukte in de zestien. Na de zoveelste corner die niet goed weggewerkt kon worden, werd de bal opnieuw ingebracht en dacht de verdediger van SVDW te scoren. De goed oplettende Maikel Nuchter, die bal waarschijnlijk niet eens heeft gezien, kopte de bal van de doellijn. Door de pressie van SVDW kon de Grolse Boys met de wind mee naar hartenlust counteren. Een afgeslagen aanval werd goed opgepikt door Maikel Nuchter. Deze behield het overzicht en speelde de bal op de opkomende Mathijs Paf. Deze had een nagenoeg vrije doortocht, maar hij bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf de middellijn over de keeper strak in de kruising. Een doelpunt dat zeer goed uitkwam en ook nog eens van grote schoonheid was. De wedstrijd werd wat grimmiger en SVDW bleef maar doorgaan met druk zetten. Het leek niet lang meer te duren of SVDW zou de aansluitingstreffer gaan maken. Door goed verdedigingswerk en een beetje geluk kon de Grolse Boys dat voorkomen. Vlak voor rust kreeg de Grolse Boys wel een domper te verwerken. Mathijs Paf kon niet meer verder spelen door de zoveelste spierblessure dit seizoen. Zouhair Chaboune, de enige wissel vandaag, moest invallen. Hierdoor moesten er een aantal omzettingen plaatsvinden waardoor Maikel Nuchter (linksbuiten) rechtsback moest gaan voetballen. De ruststand bleef 0 – 2 .

Na de rust moest de Grolse Boys tegen de wind in gaan voetballen. Met geen wisselspelers meer op de bank zou het een uitputtingsslag gaan worden. Niets bleek minder waar te zijn. De Grolse Boys ging vanaf minuut een in de tweede helft doorgaan met goed voetballen en ging zelfs druk naar voren zetten. Direct liet Zouhair Chaboune zijn waarde zien en stoomde op vanaf de linkerkant. Helaas kon Khalid Chaboune niet de wedstrijd direct in het slot gooien. SVDW bleek niet goed om te kunnen gaan met de speelwijze van de Grolse Boys en kon totaal niet profiteren van de wind mee. Ook leken de krachten bij de mannen van de Grolse Boys alleen maar te groeien. Dit in tegenstelling tot die van SVDW. De Grolse Boys ging goed van de goal af voetballen en werd steeds gevaarlijker. Een kwartier voor tijd kon Khalid Chaboune vrij doorlopen op de keeper van SVDW. Hij omspeelde de keeper en tekende de 0 – 3. Dit mocht niet meer weggegeven worden. Een afstandschot van SVDW bracht Barry Janssen zo in de problemen dat de goed oplettende spits de bal alsnog kon intikken. Met nog enkele minuten op de klok kwam de Grolse Boys niet meer in de problemen. Complimenten voor de gelegenheidsback Maikel Nuchter en de teamprestatie die vandaag is geleverd.

Vandaag werd als een team gevoetbald en dat was te zien. Er zijn voldoende voetbalcapaciteiten aanwezig bij de Grolse Boys. Vaak blijkt de mentale weerbaarheid, of het missen van kansen het grote probleem. Daar was vandaag niets van te zien en biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week wordt er om half drie afgetrapt op het Wilgenpark tegen Sp. Haarlo. Dat is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken!

Doelpunten : Arben Rama (14e minuut), Mathijs Paf (30e minuut), Khalid Chaboune (70e minuut)

Keeper : Barry Janssen
Verdediging : Ramon Smit, Tom Jansen, Jalal Essbai, Mathijs Paf (Zouhair Chaboune)
Middenveld : Johan Houben, Kenan Kurt, Danny Ferrol
Aanval : Arben Rama, Khalid Chaboune, Maikel Nuchter