GB1 doet goede zaken in tweede periode

10 april 2011

Vandaag stond voor Grolse Boys een zeer belangrijke uitwedstrijd op het programma in en tegen Rijssen. De Rijssenaren verloren vorige week in Doetinchem van SVDW en verspeelden daardoor de koppositie in de 4e klasse E en ook in de tweede periode. Grolse Boys zou met een overwinning vier bovenaan staan in de tweede periode en eindelijk weer eens voor een prijs kunnen gaan. Het zou in ieder geval een enerverende middag moeten worden gezien de belangen met twee voetballende ploegen die voor een prijs voetballen.

De aftrap op sportpark “De Koerbelt” in Rijssen met een lekker voorjaarszonnetje was om een 14.30 een feit en Rijssen liet direct zien wat de bedoeling was die middag. De eerste aanval van Rijssen werd niet correct verdedigd volgens de scheidsrechter en leverde voor de thuisploeg een vrije trap op aan de rand van de zestien. Voordat Barry Janssen ook maar geknipperd had met zijn ogen lag de bal al in het netje. In de eerste minuut van de wedstrijd zwabberde de vrije trap genomen door de gevaarlijke rechtsbuiten van Rijssen Hulusi Yilmaz in het doel en keek Grolse Boys direct tegen een achterstand aan. Een belabberde start van de wedstrijd was vooraf niet te bedenken. Gelukkig bleef Grolse Boys geconcentreerd voetballen en stond de verdediging de rest van de eerste helft als een huis. Rijssen probeerde wederom gevaarlijk te worden via de zeer gevaarlijke rechtsbuiten Hulusi Yilmaz. Toch wisten Ramon Smit en Jalal Essbai telkens weer het gevaar van de rehtsbuiten onschadelijk te maken. Grolse Boys ging steeds meer duels winnen en kreeg langzamerhand de overhand op het middenveld. De flanken werden regelmatig opgezocht en zorgde voor veel gevaar voor het doel van Rijssen. Na 20 minuten kreeg Danny Ferrol de bal op rechts perfect aangespeeld en mocht na een goede actie zo maar doorlopen op de keeper en tikte de bal in het doel. De terechte gelijkmaker was een feit en zorgde voor het nodige zelfvertrouwen bij Grolse Boys. Rijssen probeerde via de laatste man de bal direct bij de spitsen van Rijssen neer te leggen. Een aantal keren kwamen ze goed door en leverde Rijssen een goede kopkans op. Deze had erin gemoeten, maar Barry Janssen kon met een katachtige reactie de bal uit de hoek tikken en hield hierdoor Grolse Boys in de wedstrijd. Grolse Boys bleef gevaarlijk met een aantal goede acties van de drie spitsen Chalid Chahboune, Arben Rama en Danny Ferrol. Arben Rama werd in de zestien naar de grond getrokken en daar had de bal eigenlijk op de stip gemoeten. De scheidsrechter besliste echter anders en liet doorspelen. Johan Houben speelde zich vlak voor rust vrij en zette Danny Ferrol een op een met de keeper van Rijssen. Danny Ferrol bleef rustig en speelde de bal beheerst langs de keeper. Met 1 - 2 werd de kleedkamer opgezocht en was Grolse Boys heer en meester in Rijssen.

Na de rust bleef het beeld ongewijzigd. Grolse Boys probeerde met goed positiespel van achteruit de marge van 1 doelpunt uit te breiden. Rijssen kon niet echt een vuist maken en dit leverde direct een aantal kleine kansjes op voor Grolse Boys. Op 30 meter van het doel van Rijssen kreeg Grolse Boys een vrije trap en met Johan Houben in de ploeg weet je dat het dan gevaar oplevert. Met een snoeiharde poeier vloog de bal het doel in waarbij de keeper van Rijssen niet helemaal vrij uit ging. Al moet gezegd worden dat vrije trap van grote schoonheid was. Met de 1 - 3 op het scorebord ging Grolse Boys op zoek naar een volgende treffer om de wedstrijd in het slot te gooien. Chalid Chaboune werd vervangen door Maikel Nuchter en Rijssen bracht in plaats van een verdediger een aanvallende middenvelder. Dit zorgde voor een kanteling in de wedstrijd. Met nog een half uur te spelen zocht Rijssen volop de aanval. De middenvelders en de aanvallers van Grolse Boys die sterk speelden wisten hier toch minder goed mee om te gaan. De inzet van iedereen bleek echter onverminderd groot. Ook de verdediging van Grolse Boys bleef goed staan en blokkeerde de ene naar de andere aanval van Rijssen. Er werd wel steeds meer gevaar gesticht voor het doel van Grolse Boys, maar met veel inzet en niet al te fraai voetballen bleef Grolse Boys overeind. Inmiddels had ook Danny Ferrol het veld verlaten en was Zouhair Chahboune in de plaats gekomen. Het publiek van Rijssen kon het niet laten om wat minder fijne opmerkingen richting de bank van Grolse Boys te moeten schreeuwen. Ook werd de wedstrijd wat grimmiger en probeerde Rijssen met een aantal nare overtredigen Grolse Boys uit het spel te halen. Ook de bal uitspelen in verband met blessures aan de kant van Grolse Boys bleek te veel gevraagd. De spanningen liepen op aan de kant en het was te merken dat er veel op het spel stond. Uiteindelijk wist de spits van Rijssen 10 minuten voor tijd de
2 - 3 binnen te schieten waardoor Rijssen nog meer vooruit ging voetballen. Jammer genoeg wist Grolse Boys het voorin niet af te maken door de ontstane ruimte in de defensie van Rijssen. Zouhair Chahboune en Maikel Nuchter hadden de 2 - 4 beiden op de schoen, maar de keeper van Rijssen lag telkens weer goed in de weg. In blessuretijd kon Zouhair Chagboune dan toch de 2 - 4 aantekenen door een lepe pass van Johan Houben. Het feest was compleet en de goedleidende scheidsrechter vloot voor het einde. Met veel blijdschap en vreugde werd de overwinning door Grolse Boys gevierd. Met opgeheven hoofd kon de terugreis naar Groenlo worden ingezet. Bovenaan in de tweede periode met nog drie cruciale wedstrijden op het programma waaronder Blauw Wit, de huidige koploper in de 4e klasse E.

Volgende week wordt er om half drie afgetrapt op het Wilgenpark tegen SKWV. Gezien de stand en de eerste positie in de tweede periode moeten er drie punten gepakt worden. Ook levert de wedstrijd tegen SKWV altijd een hoop spektakel op en wordt het als een ware derby gezien. Genoeg om naar uit te zien en voor te voetballen!

Doelpunten : Danny Ferrol 2x, Johan Houben, Zouhair Chahboune.

Doel : Barry Janssen
Verdediging : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Sasha Milutinovic, Ramon Smit
Middenveld : Johan Houben, Dalibor Repija, Kenan Kurt Aanval : Arben Rama (Bram Corts), Khalid Chahboune (Maikel Nuchter), Danny Ferrol (Zouhair Chahboune)