GB 1 behoudt ongeslagen status

17 april 2011

Vandaag stond voor Grolse Boys een ware achterhoekse derby op het programma tegen SKVW uit Winterswijk. Gezien de stand in de tweede periode moest er gewonnen worden om de zeer goede uitgangspositie in eigen hand te houden. SKVW voetbalt nergens meer voor en staat met zestien punten op de 10e plaats. Gezien de stand misschien eenvoudig, maar de wedstrijd is altijd een ware strijd voor de ultieme winst in de derby!

De aftrap gebeurde door de pupil van de week Mark Luttikholt. Mark gaf het goede voorbeeld en met het voorjaarszonnetje aan de lucht stonden beide ploegen op scherp om voor de volle winst te gaan. Grolse Boys begon wat slap en dat was gezien de belangen wat vreemd. SKVW kon op het middenveld een vuist maken waardoor de middenvelders van SKWV soms wat gemakkelijk konden opkomen. SKVW kon hierdoor ze zo nu en dan gevaarlijk worden. Op het moment dat Grolse Boys dacht de wedstrijd in handen te krijgen en steeds beter begin te tikken, sloeg SKVW keihard toe. Een corner van de rechterkant werd scherp ingedraaid en perfect binnengekopt door SKVW. Grolse Boys keek tegen een achterstand aan en ging direct na de aftrap volop de aanval spelen. Dalibor Repija kon op de rechterkant doorbreken en met een slimme actie kapte hij de zestien in. Het schot wat volgde was houdbaar, maar de keeper van SKWV liet de bal door vingers glippen. De gelijkmaker was een feit. Waar Grolse Boys dacht vol door te kunnen gaan, bleek SKVW toch wat alerter. De spits van SKVW was even uit het oog verloren door de defensie van Grolse Boys en met een goede actie kwam hij oog in oog te staan met Barry Janssen. Barry Janssen wist het schot in eerste instantie nog te keren, maar de rechtsbuiten van SKVW wist de bal toch in het net te tikken. Wederom keek Grolse Boys tegen een achterstand aan en moest op zoek naar de gelijkmaker. De middenvelders bleven onverminderd doorgaan en een aantal kansen waren het gevolg voor Grolse Boys. De spitsen waren echter net niet scherp genoeg. De scheidsrechter vloot 10 minuten voor rust voor een overtreding op ongeveer 20 meter. Johan Houben mocht weer eens aanleggen en schoof de bal keihard de hoek in. De keeper van SKWV wist de bal nog net te keren, maar Arben Rama was alerter dan de defensie van SKVW. De 2 - 2 was een feit en met de gelijke stand werd de kleedkamers op gezocht.

De tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Grolse Boys was alerter dan SKVW en nagenoeg alle duels werden gewonnen. SKVW kon er alleen nog uitkomen met counter voetbal en lange ballen. De defensie van Grolse Boys had meer moeite met goed te communiceren dan met de spitsen van SKVW. Na 10 minuten wist Johan Houben voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander te passeren op de punt van zestien en schoot vervolgens hard op doel. De keeper kreeg de bal niet klem en het was Arben Rama die iedereen te slim af was. Met een technisch hoogstandje wist hij de bal vrij te spelen en de bal hoog in het doel te schieten. De voorsprong gaf Grolse Boys vleugels. SKVW kon amper nog van de eigen helft komen. Grolse Boys ging op zoek naar de 4 -2 en Maikel Nuchter wist deze niet veel later aan te tekenen. Met een schijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been en schoot beheerst de bal in de linkerhoek. Dit was de mokerslag voor SKVW. De defensie van Grolse Boys hield het achter goed dicht en kon vanaf de middellijn toezien hoe de ene na de andere actie op harde grasmat van het Wilgenpark werd neergezet. Vlak voor tijd gooide Niels Rondeel (in het veld gekomen voor Ramon Smit) goed in op de opkomende Jalal Essbai die vanaf 20 meter trefzeker was. 5 - 2 was de verdiende eindstand op het scorebord.

Volgende week wordt er om half drie afgetrapt op het Wilgenpark tegen Blauw Wit uit Holten. Blauw Wit is dit weekend kampioen geworden tegen Sc. Rijssen en dus een zeer geduchte tegenstander. Voor Grolse Boys zijn de belangen groot. Sinds jaren kan er weer een periodetitel bemachtigd worden bij winst op de kampioen in de vierde klasse E. Waarbij opgemerkt moet worden dat PW 1885 ook punten moet morsen. Genoeg om naar uit te zien en voor te voetballen. Kom dus allen naar het Wilgenpark om Grolse Boys aan te moedigen!

Doelpunten : Arben Rama 2x, Dalibor Repija, Jalal Essbai, Maikel Nüchter.

Doel : Barry Janssen
Verdediging : Mathijs Paf, Jalal Essbai, Sasha Milutinovic, Ramon Smit (Niels Rondeel)
Middenveld : Johan Houben, Dalibor Repija (Zouhair Chaboune), Kenan Kurt
Aanval : Arben Rama, Maikel Nuchter, Danny Ferrol (Edin Bicic)