Grolse Boys E1 kampioen in Harreveld

27 mei 2012

Als afsluiter van een fantastisch seizoen wilden de sterren van de E-1 hun kwaliteiten nogmaals tonen tijdens het sterke jeugdtoernooi in Harreveld. Het team had zich op de afgesproken tijd verzameld bij het Wilgenpark om vandaar uit te vertrekken naar Harreveld.
De selectie bestond uit; Gijs Wiersma, Reza Hartemink, Max van der Aa, Delano Repija, Leon Emaus, Armagan Yilmaz, Omar Saidi, Diego Telman, Maximilian Hieltjes.

In groepsfase moesten de Boys aantreden tegen KSH, Longa en Ulftse Boys. Aangezien de wedstrijden maar 15 minuten duurden was er afgesproken om direct de aanval te zoeken de tegenstander onder druk te zetten. In de openingswedstrijd tegen KSH werd dat dan ook gelijk gedaan. KSH kwam de eerste 5 minuten niet verder dan de bal over de zijlijn trappen. De Boys bleven volop de aanval zoeken. Na 7 minuten kwam KSH toch op voorsprong via een fraai uitgespeelde counter. Zoals dit seizoen al zo vaak is gebleken, breng je hiermee de sterren van de E1 niet uit hun doen. Ze bleven de tegenstander onder druk zetten en wisten in de laatste 8 minuten nog 2 keer te scoren. De eerste 3 punten waren binnen.

Na een korte pauze stond Longa op het programma. Zij hadden de eerste wedstrijd ook gewonnen waardoor dit een belangrijke duel was in de strijd om de eerste plek in deze poule! Direct vanaf het fluitsignaal zette de Boys de tegenstander vast. Longa bleek een stug team wat weinig kansen weggaf maar aanvallend in het begin niet veel kon brengen. Halverwege de wedstrijd kwam de Boys op een verdiende voorsprong en kreeg direct daarna nog 2 grote kansen om deze uit te breiden. Longa herpakte zich en begon aanvallender te voetballen. 3 minuten voor tijd scoorden ze dan ook de 1-1.

Na het gelijke spel zou de laatste wedstrijd dus beslissend worden. We wisten dat we veel moesten scoren aangezien Longa met 6-0 van Ulftse Boys had gewonnen. Echter wisten we ook dat bij winst van onszelf en eventueel gelijkspel of winst van KSH tegen Longa de plek in de finale was behaald. Ulftse Boys bleek de zwakste broeder in deze poule te zijn en werd dan ook eenvoudig met 4-0 opzij gezet. Onder andere door een schitterend doelpunt van Max van der Aa. De sterren kwamen enigszins teleurgesteld van het veld. Ze wisten dat 4-0 niet genoeg was als Longa had gewonnen van KSH. Iedereen liep dan ook zenuwachtig naar het veld waar die wedstrijd was gespeeld. KSH had met 1-0 gewonnen en wij stonden in de finale. Dit nieuws bracht bij iedereen een glimlach op het gezicht en juichend renden de sterren terug naar hun massaal meegereisde supporters.

De finale moesten we spelen tegen Varsseveld . Aangezien Varsseveld met 11 doelpunten voor en 0 tegen door de poulefase was gekomen wisten we dat we een sterke tegenstander zouden treffen. Om ons goed voor te berieden werd even de schaduw opgezocht. De spieren werden losgeschud en tijdens een slokje drinken de tactiek besproken.
Om kwart voor 4 zou de finale beginnen . 9 gespannen koppies en tientallen nagelbijtende supporters waren klaar voor dit duel. Direct vanaf de aftrap was het duidelijk dat dit een gelijk opgaande strijd zou zijn. Het spel golfde op en neer. Beide teams speelden vol op de winst. De Boys kwamen regelmatig goed door over de flanken. Dit resulteerde dan ook in de 1-0. Varsseveld liet het hier niet bij zitten en scoorde vrij snel de gelijkmaker. In deze fase was Varsseveld sterker en dit benadrukten ze door nogmaals te scoren. 2-1 was de stand halverwege de wedstrijd. De boys begon na dit tegendoelpunt beter te voetballen en scoorde via een schitterend uitgespeelde aanval de gelijkmaker. Je zag dat de krachten wegvloeiden bij beide teams. Het toernooi begon zijn tol te eisen. Er moesten nog 5 minuten gespeeld worden toen Varsseveld de leiding nam via een gelukkig doelpunt. De Boys supporters schreeuwden het team naar voren en de sterren van de E1 stroopten de mouwen nogmaals op. Er werd nu vol op de aanval gespeeld. Pijntjes voelden ze niet meer en de vermoeidheid verloor het van de strijdlust. Met nog 4 minuten op de klok werd Varsseveld steeds verder achteruit gedrukt. Via een fraaie aanval over de linkerflank werd de gelijkmaker gescoord vlak voor tijd. Een gelijke stand! En net als elke grote finale word die dan beslist door penalty’s. Op de leiders ruste de zware taak om er 5 uit te zoeken! Eigenlijk kunnen ze het allemaal. Toch viel de keuze op Gijs, Armagan, Leon, Delano en Reza. Gijs zou tevens keepen in deze reeks. Iedereen verzamelde zich om de gekozen goal . Gijs schoot de eerste binnen en zo ook de speler van Varsseveld. Armagan schoot de tweede binnen. De speler van Varsseveld schoot de bal onderkant lat. Volgens de scheids was deze over de lijn geweest dus 2-2. Leon en zijn tegenstander schoten ook beide raak; 3-3.. Gijs stopte de penalty van Varsseveld, Delano scoorde zijn penalty ; 4-3. De laatste penalty van Varsseveld ging er ook in. Reza legde de bal op de stip voor zijn penalty en de winst voor de Boys. Iedereen keek gespannen toe hoe hij eerst ontspannen zijn veters ging strikken. Toen dit gedaan was nam hij zijn aanloop en…….. scoorde!!!!! Uitbundig gejuich klonk er in het anders zo rustige Harreveld. De Boys E1 heeft wederom een prijs aan hun erelijst kunnen toevoegen. Na promotie en de halve finale van de beker nu ook DE BESTE IN HARREVELD! Klasse Boys!!!