Grolse Boys begint competitie met overwinning

9 september 2012

Het was een week van uitersten. Grolse Boys werd opgeschrikt door het overlijden van Kenan Kurt; speler uit de jeugd en lid van de eerste selectie. Het was een droevige week, waarbij Kenan op indrukwekkende wijze herdacht werd. Afgelopen zaterdag stond zijn team op het veld in Haarlo, en werd een periode van rouw min of meer afgesloten met een mooie 3-6 overwinning.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden, en daarna kreeg de neutrale toeschouwer een attractieve eerste helft voorgeschoteld. Grolse Boys kwam door een mooie kopbal van Zouhair op voorsprong. Haarlo kwam echter op gelijke hoogte via een schot op doel die via de onderkant van de lat wel of niet over de lijn passeerde. Het leek we wel op, en zo oordeelde de scheidsrechter ook.

Grolse Boys kwam daarna weer op voorsprong via een mooi uitgespeelde aanval, die werd ingetikt door Arben. Haarlo kwam, met een beetje geluk, weer op gelijke hoogte, doordat Ronald een corner bal in eigen doel tikte. Haarlo kreeg hierdoor vertrouwen en ze kwamen ook nog op voorsprong, doordat de spits van Haarlo diep werd gespeeld, Arjan mooi uitkapte en de bal over Barry heen wipte. Gelukkig werd het voor rust nog 3-3, door een snoeihard schot van Johan.

Na rust kwam Grolse Boys heel snel op 3-4. Zouhair slalomde door de verdediging en maakte het netjes af. Dit was een flinke dreun voor Haarlo. Vlak daarna kreeg de Grolse Boys een penalty, maar helaas werd deze gemist door Jalal. Gelukkig viel toch de 3-5, doordat Arben precies op de juiste plek stond. Haarlo probeerde wat meer druk naar voren te gaan zetten, maar Grolse Boys kwam niet in gevaar.

Johan besliste de wedstrijd door een vrije trap mooi in te schieten. De tweede helft was Grolse Boys een stuk beter en als er beter met de kansen wat omgegaan waren er meer doelpunten gevallen. Maar het belangrijkste was natuurlijk de overwinning, de 3 punten. Volgende week komt SP Teuge op bezoek. Een tegenstander om de borst voor nat te maken, want Teuge heeft een doelsaldo van 18 voor en 0 tegen!