Degelijke overwinning Grolse Boys in Almen

23 september 2012

Vandaag stond voor Grolse Boys de uitwedstrijd tegen Almen op het programma. Een bekende ploeg voor de Grollenaren. Vorig jaar werd nog met Almen gestreden om een plek in de nacompetitie. Deze werd in de laatste competitieronde veilig gesteld. Na de zure nederlaag tegen Teuge SP wilde Grolse Boys de tweede overwinning van het seizoen binnenhalen. Almen heeft een stroeve seizoenstart met slechts drie punten uit drie wedstrijden, en is natuurlijk gebrand op drie punten. De resultaten uit het verleden zijn in het voordeel van Grolse Boys, maar geven natuurlijk geen garantie op een overwinning.

Beide teams kwamen om halve drie uit de pas gerenoveerde kleedkamers in Almen. Het gehele complex is opgeknapt en kan er weer jaren tegen. De wedstrijd begon direct goed voor Grolse Boys. Er werd vanaf de eerste minuut druk gezet op de verdediging van Almen. Zij wisten zich geen raad met de snelle Johan Houben en Zouhair Chahboune op de flanken. Dit resulteerde al na 5 minuten in een doelpunt van de voet van Johan Houben.

Lang kon Grolse Boys niet genieten van de verdiende voorsprong. Een lange bal van Almen viel tussen Arjan Paf en Barry Janssen in. Daar profiteerde de spits van Almen goed van en tikte de bal langs Barry. Grolse Boys liet zich niet uit het veld slaan en ging door met druk zetten op de verdediging van Almen. Deze leek niet in goede doen. Ook op het middenveld creëerde Grolse Boys een overwicht onder aanvoering van Jalal Essbai en door goed druk zetten van Maikel Nuchter. Het duurde dan ook niet lang of Grolse Boys had alweer een voorsprong te pakken. Slavko Duvnjak kwam opzetten van achteruit en haalde de achterlijn. Hij kapte nog even een verdediger uit en legde de bal goed af op Jalal Essbai; 1-2.

Waar alle supporters van Grolse Boys dachten dat de voorsprong verder uitgebouwd kon worden, viel niet veel later toch weer de gelijkmaker. Een onnodige overtreding op het middenveld werd door Almen hoog de zestien in gebracht en vervolgens goed ingekopt. Grolse Boys moest weer opzoek naar de voorsprong.

Met nog 20 minuten te gaan in de eerste helft, en al vier doelpunten, was de wedstrijd zeker de moeite waard. Het spel golfde op en neer, maar Grolse Boys kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Steeds vaker werd het doel opgezocht en met wat meer finesse en koelbloedigheid had er zeker meer ingezeten. Johan Houben, die zeer sterk speelde in de eerste helft, kon na een goede actie doorkomen van links en schoot onberispelijk in de rechterkruising.

De 2-3 was een feit en vlak voor rust wilde Zouhair zijn directe tegenstander uitspelen. De speler van Almen liet echter zijn been staan en Zouhair ging na de grond. De terechte strafschop werd vlak voor rust ingeschoten door Jalal Essbai. Een terechte ruststand die misschien nog wel hoger had kunnen uitvallen voor Grolse Boys gezien de kansen die waren gecreëerd.

De tweede helft zou Almen natuurlijk gaan komen, en daar was Grolse Boys op voorbereid. Sterker nog, in de eerste minuten had Grolse Boys de wedstrijd kunnen afmaken. Een aantal grote kansen werden om zeep geholpen. Daarna probeerde Almen druk te gaan zetten met een aantal frisse spelers. Ze kregen wel een aantal kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor Grolse Boys. De ruststand werd dan ook de eindstand. Enige smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Chalid Chahboune 2 minuten voor tijd. Hij reageerde zijn agressie af op een speler van Amen na de zoveelste overtreding. Dit was niet nodig geweest gezien het verloop en spel in de wedstrijd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het verrassend hoog geklasseerde DVV uit Duiven. Een strijd om de derde positie waarbij gezegd moet worden dat Grolse Boys nog een wedstrijd moet inhalen.

Opstelling:
Keeper: Barry Janssen
Defensie : Slavko Duvnjak, Arjan Paf, Vincent te Brake, Martijn van der Wiel
Middenveld: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Jalal Essbai
Aanval: Zouhair Chahboune (Chalid Chahboune) , Arben Rama (Benny de Leeuwe), Johan Houben