Grolse Boys krijgt te weinig in Eefde

2 december 2012

Zaterdag 1 december stond de uitwedstrijd tegen Sportclub Eefde op het programma. In verband met de blessure van Sklavko Duvnjak, de afwezigheid van Maikel Nüchter en de pijntjes bij Jalal Essbai en Ronald Wagendorp begonnen Grolse Boys met wat minder zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Gelukkig waren Ramon Smit en Bram Corts bereid om een bijdrage te leveren.

Grolse Boys begon goed aan de wedstrijd en domineerde het spel. Een
mooie vrije trap van Johan Houben kwam tegen de onderkant van de lat en Arjan Paf kon de terugkomende bal net niet onder controle krijgen. Toch was het Eefde die na ongeveer een kwartier spelen uit hun eerste aanval, tegen de verhoudingen in, wist te scoren. Grolse Boys bleef echter rustig verder voetballen, want het spel was prima in orde.

Omdat Jalal als laatste man prima speelde, kon Arjan met zijn loopvermogen op het middenveld beter de aanval ondersteunen. Maar na een half uur spelen scoorde Eefde via een mooie individuele actie de 2-0. Het werd wat onrustiger binnen de ploeg, want spel was dan wel prima, maar de stand niet. Na een korte terugval zette Grolse Boys kort voor de rust nog eens aan met als gevolg dat de linksbenige Johan mooi met zijn rechtervoet scoorde.

Kort na de rust kon Ramon uit een hoekschop de gelijkmaker
scoren. Vrij snel daarna kreeg Grolse Boys een nieuwe tegenvaller te verwerken. Ronald Wagendorp, die in de eerste helft door een handsbal een gele kaart had gekregen, kreeg nu zijn tweede kaart na een te zwaar bestrafte overtreding. De Grollenaren moesten verder met tien man.

Velen waren bang dat de roodwitten in zouden storten. Niets was minder waar. Iedereen zette zijn schouders er onder en Grolse Boys domineerde volledig het spel en kwam na ongeveer een half spelen in die tweede helft terecht op 2-3. Natuurlijk kreeg ook Eefde kansen op de gelijkmaker, maar Barry Janssen deed zijn taak prima in het doel.

Vijf minuten voor tijd werd Barry echter door twee spelers van Eefde, die volgens de grensrechter ook nog buitenspel stonden, omver gelopen. Iedereen verwachtte een vrij trap voor Grolse Boys, maar de scheidsrechter liet gewoon door spelen, waardoor Eefde de gelijkmaker kon scoren. De vele protesten hielpen natuurlijk niet. De grensrechter werd niet geraadpleegd en de protesten leverden alleen gele kaarten op.

Twee punten verloren maar door het verlies van DVV en SVDW doet Grolse Boys nog volop mee aan de strijd om de bovenste plaatsten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Haarlo op het programma.