Grolse Boys verliest dure punten

10 maart 2013

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen PW op het programma. Nadat Grolse Boys vorige week DVV had verslagen, zou winst op PW goed uitkomen, al blijkt uit het verleden dat het een zeer lastige tegenstander is. Na ongeveer 4 wedstrijden op kunstgras te hebben gevoetbald, mocht Grolse Boys dit keer weer eens aantreden op natuurgras. Het veld lag er goed bij, ondanks alle regen van de afgelopen tijd. Grolse Boys moest het deze wedstrijd doen zonder Johan Houben.

De eerste helft begon gematigd en was zeker voor de toeschouwers niet verwarmend. Naast een goede kans voor Zouhair Chaboune in de 5e minuut, die helaas hoog overging, gebeurde er in de eerste helft niet veel. De scheidsrechter besloot Ronald Wagendorp nog wel te beboeten met een gele kaart, tot onvrede van de spelers, aangezien het een goede sliding op de bal was.

In de rust kwam de scheidsrechter de kleedkamer binnen om ons te vertellen dat er nog drie minuten moesten worden gespeeld van de eerste helft, die hij te vroeg had afgefloten. Dit betekende dat PW mocht beginnen met het nemen van een vrije trap voor het doel van Grolse Boys, omdat Dalibor Repija net voor het affluiten een overtreding beging op de spits. Na die drie minuten floot de scheidsrechter weer af en mocht Grolse Boys aftrappen voor de tweede helft.

De tweede helft beloofde een stuk meer spanning dan de eerste helft. Na een paar goede aanvallen kreeg Grolse Boys een corner toegewezen, die opgezet werd door Ronald Wagendorp. De corner werd afgeslagen, maar de bal kwam weer bij Ronald Wagendorp terug in de voeten, die speelde over naar Jalal Essbai en hij wist de bal op het hoofd van Zouhair Chaboune te plaatsen die hem goed naar de hoek binnenkopte.

Direct daarna probeerde Grolse Boys weer door te voetballen, maar het was juist PW die op gelijke hoogte kwam. Via een goede combinatie over de linkerkant kreeg de linksback de bal bij de linksbuiten die met de bal aan de voet een paar mensen uitkapte en de bal zeer goed binnenschoot.
Grolse Boys probeerde hierna het spel weer op te pakken, maar helaas ging de scheidsrechter daar niet in mee. Hij besloot weer een goede tackle van Ronald Wagendorp te beboeten met geel, Ronald werd van het veld gestuurd en de Boys moest verder met 10 man.

Met nog ongeveer 10 minuten op de klok hoopte Grolse Boys in ieder geval het gelijkspel te behouden. De scheidsrechter wilde ook hier geen gehoor aan geven: een loepzuivere tackle van Slavko Duvnjak in de zestien werd bestraft met geel en een penalty, zelfs PW was verrast van deze beslissing. Het was doelman Barry Janssen die deze penalty op zeer mooie wijze uit het doel wist te houden en een punt in Groenlo hield.

Er kwam hierna zelfs nog een grote kans voor Grolse Boys, invaller Nick Berentsen ging een goede combinatie aan met Mathijs Paf en speelde zichzelf vrij voor de keeper, helaas schoot hij de bal net voor het goal langs. De wedstrijd eindigde in 1-1, met helaas een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter.