Dubbele rampspoed treft Grolse Boys

17 maart 2013

Afgelopen zaterdag had voor Grolse Boys een mooie voetbalmiddag moeten worden. Met alles nog in eigen hand voor de tweede periode zou Grolse Boys goede zaken kunnen doen. Tegenstander Haarlo wist de laatste seizoenen geen punten uit Groenlo mee te nemen en dat schepte hoge verwachtingen.

Niet alleen werd er verloren door persoonlijke fouten en van een scherpere opponent, keeper Barry Janssen werd keihard aan zijn hoofd getroffen door een botsing met een speler van Haarlo. Direct werd duidelijk dat het foute boel was. Het spel werd stil gelegd en een ambulance moest erbij komen. Het werd duidelijk dat Barry er ernstig aan toe was en hij moest mee naar het ziekenhuis. Daar werd zwaar letsel aan zijn hoofd geconstateerd.

Breuken in zijn schedel en een opname op de Intensive Care bleek nodig om zijn situatie in de gaten te houden. Gelukkig kregen we een dag later relatief goed nieuws. Door intensieve rust moet hij er weer bovenop komen. Hij is weer goed aanspreekbaar en een ingreep bleek gelukkig niet noodzakelijk. Iedereen bij Grolse Boys leeft ontzettend mee met Barry, zijn vriendin Kim en zijn familie, en we hopen Barry snel weer op het Wilgenpark te mogen ontvangen!

Een gruwelijk incident als deze plaatst alles weer in perspectief. Voetbal is slechts een spelletje. Toch een kort verslag van de wedstrijd. De eerste helft begon zoals gezegd rampzalig. Benny de Leeuwe schatte een lange bal van Haarlo volledig verkeerd in en de spits van Haarlo wist dit buitenkansje in de eerste minuut direct te verzilveren.

Grolse Boys ging furieus op zoek naar de aansluitingstreffer maar diverse kansen werden om zeep geholpen. Een eeuwenoude voetbalwet kwam om de hoek kijken. Als er niet zorgvuldig met de kansen wordt omgesprongen dan valt hij aan de andere kant. De spits loste een houdbaar schot, maar het werd 0-2; volledig tegen de verhoudingen in.

Haarlo leek in de tweede helft vleugels te hebben gekregen van de voorsprong. De 0-3 viel door een goed uitgevoerde aanval over de zijkanten en de spits kon vrij intikken. In de zeventigste minuut trof zoals gezegd het noodlot keeper Barry Janssen. Nadat iedereen weer was bekomen, werden nog enkele minuten gespeeld. Ramon Smit scoorde nog voor Grolse Boys. Daarmee werd een inktzwarte dag afgesloten op het Wilgenpark.