Grolse Boys verliest van Zelos

6 oktober 2013

Afgelopen zaterdag trof Grolse Boys een oude bekende. Het was drie jaar geleden dat beide tegen teams tegen over elkaar stonden, alleen was dit wel in een klasse lager. Zelos is deze competitie goed begonnen met twee overwinningen, alleen de laatste twee wedstrijden werden verloren. Grolse Boys pakte vorige week de eerste punt, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn.

Grolse Boys begon met een wijziging aan de wedstrijd. Zouhair Chahboune begon in de basis vandaag, omdat hij vorige week een goede tweede helft had gespeeld. In de beginfase was Zelos het team dat het spel wilde maken en Grolse Boys concentreerde zich vooral op georganiseerd verdedigen. Zelos had hier veel moeite mee en kwam er niet echt door. Toch kwamen ze twee keer er wel goed door, maar gelukkig stond Richard goed te keepen en ging de bal er niet in.

Grolse Boys was vooral gevaarlijk met de lange bal en de snelle omschakeling. Grolse Boys ging met een 0-0 stand de rust in. De opdracht bleef voor de tweede helft het zelfde. Helaas lag de bal er al snel. Zelos kwam door niet goed verdedigen van de Grolse Boys in een overtalsituatie en profiteerde hier goed van. Vijf minuten later lag de 2-0 er ook in, na een droge schuiver vanaf zestien meter.

Door deze snelle twee doelpunten na rust moest Grolse Boys wat terug doen. Dit deed het ook! Er werd meer druk gezet Zelos werd meer na achteren gedrukt. Grolse Boys kreeg ook een aantal kleine en enkele grote mogelijkheden. Jalal Essbai schoot op de paal, Khalid Chahboune schoot net over en later keihard in de handen van de keeper.

Doordat Grolse Boys meer druk ging zetten, kreeg Zelos voorin meer ruimte en hier profiteerde ze maar een keer van. Richard kwam net te laat en haalde de spits onderuit. Een terechte penalty die goed werd ingeschoten. De laatste 20 minuten gebeurde er niet veel meer. Zelos speelde de wedstrijd geconcentreerd uit.

Helaas ging de Grolse Boys zonder punten naar huis. SDC won vandaag wat betekend dat we onderaan staan met 1 punt. Volgende week komt Achilles uit Enschede op bezoek. Achilles heeft drie punten, dus dit wordt een zeer belangrijk duel voor de plaatsen onderin. Grolse Boys speelt redelijk goed, alleen de fouten worden keihard afgestraft en de kansen worden te weinig benut. Dit moet beter en dan komen de punten wel!