Grolse Boys met 10 man onderuit

27 oktober 2013

De mannen uit Groenlo moesten een lastige uitwedstrijd spelen tegen Oranje Nassau uit Almelo. Een club met ruim 1100 leden en een verleden in de 1ste klasse. Grolse Boys won twee weken geleden voor het eerst deze competitie, terwijl Oranje Nassau tot nu toe slecht 3 punten verloren.

De thuisploeg probeerde Grolse Boys met veel balbezit onder druk te zetten. Dit lukte vrij aardig goed, maar echt grote kansen kreeg ON niet. Grolse Boys was vooral gevaarlijk met counters en je merkte snel dat ON verdedigend niet supersterk was. Grolse Boys kwam dan ook op voorsprong dankzij een droge schuiver van Danny Ferrol.

ON werd hierdoor wakker geschud en probeerde weer druk te zetten. Het kwam op gelijke hoogte uit een stilstaande situatie en de bal werd goed ingetikt door de spits. Paar minuten later kwam een aanvaller op rechts goed door en na een mooie voorzet werd de 2-1 ingekopt. Vlak voor rust scoorde ON zelfs de 3-1 na een zeer discutabele penalty.

Arjan Paf zou de spits naar de grond hebben gebracht, maar van beide kanten werd geduwd en getrokken. Arjan kreeg voor deze overtreding geel en hij ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Die sommeerde hem om weg te lopen, wat Arjan ook deed. Toch trok de scheidsrechter om onduidelijke reden de tweede gele kaart. Arjan moest verbouwereerd het veld verlaten.

De scheidsrechter was vervolgens volkomen de kluts kwijt. Hij gaf trainer Sander van Beckhoven rood voor opmerkingen op de leiding. Een zware beslissing omdat de trainer correct en rustig iets tegen de man in het zwart zei. Deze twee vreemde acties, snel achter elkaar, waren een fikse domper voor de wedstrijd.

Tijdens de rust werd geprobeerd de koppen de goede kant op te zetten, maar als snel lagen de 4-1 en 5-1 in het netje. Toen was de wedstrijd helemaal gespeeld. ON scoorde nog 3 keer, kreeg nog meer kansen, maar gelukkig bleef het daarbij. Grolse Boys kreeg met 10 man zelfs nog twee grote kansen, maar de keeper van ON stond op de juiste plek.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Nu moeten de koppen weer om hoog, een week hard getraind te worden, want zaterdag komt de Esch op bezoek. Na de wedstrijd is er voor alle leden een Hollandse middag in de kantine. Dus het zal ontzettend lekker zijn om met 3 punten te gaan feesten!