Het zit Grolse Boys niet mee

6 december 2015

De laatste competitiewedstrijd van Grolse Boys in 2015 werd uit tegen Almen gespeeld. Deze vereniging stond net een plaatsje lager op de ranglijst, dus werd er een felle strijd verwacht. De opstelling was op enkele plaatsen gewijzigd. Zo nam achterin Sander Wijgerink de positie van de afwezige Arjan Paf over, terwijl Menno ten Have in plaats van Mathijs Paf speelde.

Het veld van Almen ligt vrij laag en bevat veel mos waardoor het snel glad is. Vanaf het begin hadden de spelers dan ook moeite om overeind te blijven. Het voetbal was in de eerste helft van een niet al te hoog niveau, zeker niet bij Grolse Boys. Er was te weinig beleving en inzet. Toch was de eerste grote mogelijkheid om te scoren voor Grolse Boys. Een pass van Luc Berentsen kwam terecht bij de snelle Menno, die vrij voor de keeper kwam. Hij probeerde deze te omspelen, maar week daarbij zo ver van het doel af, dat zijn schot uiteindelijk naast ging.

Uit de tegenaanval ontstond een grote kans voor Almen. Sander werd uitgespeeld, maar Barry Janssen kon redding brengen. In de 10e minuut was het de beurt aan Jorn Groot Zevert, maar de goed uitlopende keeper van Almen kon onheil voorkomen. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Almen met name gevaarlijk door een misverstand in de verdediging van Grolse Boys. Het duurde tot ruim een half uur spelen, voordat Luc weer een scoringskans kreeg, maar de bal ging over.

De beste kansen in de eerste helft waren echter wel voor Almen, maar zij wisten vooralsnog niet te verzilveren. Een uitglijder (letterlijk) van Barry Janssen, maakte het echter voor Almen onmogelijk om niet te scoren. De ruststand was dan ook terecht 1-0. Trainer Roy Tammel had waarschijnlijk een donderspeech gehouden in de rust, want de instelling van de Groenlose club was in de tweede helft een stuk beter.

De eerste kans in de tweede helft was echter voor de thuisploeg, toen Daan Schuurmans onnodig de bal verspeelde, maar hij kon zelf via een sliding nog redding brengen. Aan de andere kant kon Ramon Janssen pas gestopt worden door een overtreding die bestraft werd met een gele kaart. Direct daarna speelde Ronald Wagendorp zich prima vrij, waarna hij met zijn sterke linkerbeen geweldig uithaalde en prachtig scoorde in de linker bovenhoek. Na een kwartier in de tweede helft werd het zelfs 1-2, toen Menno op links goed doorging en uiteindelijk scoorde.

In de tegenaanval van Almen leverde een overtreding van Daan een gele kaart op. De daaruit voortvloeiende vrije trap leverde bovendien een zeer gelukkige gelijkmaker op, want de bal ging via het hoofd van laatste man Sander het Grolse doel in. In dezelfde minuut kwam Grolse Boys weer bijna achter, maar Barry kon via een geweldige reactie dat voorkomen. Halverwege de tweede helft werden aan Groenlose kant Johannes Pfeifer en Jordy van Lochem ingebracht voor Sander en Menno. Wat later kwam Mergim Bricori Jorn Groot Zevert aflossen.

Twee keer onterecht vlaggen voor buitenspel voorkwam nog dat Grolse Boys weer op voorsprong kwam. In de 85e minuut gebeurde dat echter alsnog, door Ronald. Ook deze keer vlagde de grensrechter van Almen, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen. Bij Grolse Boys werd er langzamerhand gehoopt op drie punten, maar een prachtig afstandsschot van Almen in de laatste minuut in rechterbovenhoek maakte aan die illusie een eind.

In blessuretijd werd het zelfs 4-3, toen Johannes de bal niet goed kon wegwerken en de bal via Daan bij een speler van Almen bracht en die gemakkelijk de winnende treffer kon maken. Het is goed dat de winterstop is aangebroken, want langzamerhand geloven veel spelers van Grolse Boys er even niet meer in. Een tijdje rust kan het zelfvertrouwen weer terug brengen.

Doel: Barry Janssen
Achter: Youri Groot Kormelink, Daan Schuurmans, Pascal Brockötter en Sander Wijgerink
Midden: Ramon Janssen, Maikel Nuchter en Luc Berentsen
Voor: Jorn Groot Zevert, Ronald Wagendorp en Menno ten Have