Waardige afsluiting van het seizoen

9 mei 2016

Afgelopen zaterdag waren voor Grolse Boys nog twee zaken van belang. Zou het tweede elftal kampioen worden? En hoe rondt het eerste elftal de competitie af? Helaas redde het tweede het net niet. Het team won zelf dik, maar Haaksbergen maakte geen fout en won ook.

Op de bank bij het eerste zaten deze zaterdag maar twee reservespelers; de kans op een kampioenschap wilden we de spelers van het tweede elftal, die af en toe aansluiten bij het eerste, niet ontnemen. Oudgediende Sacha Milutinovic, thans speler van het 35+-team, had aangeboden om eventueel als reserve op te treden.

De tegenstander van afgelopen zaterdag was Sportclub Eefde, die tweede stond op de ranglijst. Zij verloren vorige week tegen koploper Wilhelminaschool uit Hengelo met 2-0 verloren en konden, met twee punten achterstand, alleen bij winst kampioen worden. Maar dan moest Wilhelminaschool verliezen bij Haarlo.

Beide scenario's lagen niet voor de hand. Zo verloor Haarlo, dat volgend seizoen stopt met voetballen op de zaterdag en overstapt naar de zondag, dik van Wilhelminaschool. Anderzijds was Grolse Boys de meerdere van Eefde. Wel moet gezegd worden dat Eefde een aantal spelers die op scherp stonden in eerste instantie gespaard werden voor de promotiewedstrijd.

De thuisploeg begon vanaf het begin lekker onbevangen aan deze wedstrijd. De eerste kans was voor Eefde, maar de vrije trap vanaf de zestien ging hoog over. Even later gaf Ronald Wagendorp een pass op Jeffrey Firing die vol uithaalde, maar slechts de buitenkant van de paal raakte. In de 13e minuut scoorde echter Maikel Nuchter uit een pass van Ronald de verdiende 1-0.

Direct daarna kwam een prima pass van Jorn Groot Zevert bij Luc Berentsen terecht, die echter op zo'n 10 meter van het doel het net niet wist te vinden. Even later kwam een tweede vrije trap van Eefde tegen de buitenkant van de paal. Na ruim een half uur spelen werd een voorzet van Eefde door de verdediging niet goed verwerkt, waardoor de 1-1 gemakkelijk op het scorebord kwam.

Direct daarna gaf de scheidsrechter na een overtreding op Maikel voordeel, waarna de jarige Ronald via een prachtig afstandsschop van zo’n 35 meter via de onderkant van lat de 2-1 kon scoren. Vlak voor rust gaf Johannes Pfeifer een pass op Ronald, die deze doorspeelde naar de vrijstaande Jeffrey en die rustig de 3-1 aantekende. Dit was dan ook de terechte ruststand.

Eefde speelde ondermaats, terwijl de thuisploeg met degelijk voetbal het de tegenstander moeilijk maakte. In de tweede helft bleef de situatie van de eerste helft ongeveer gehandhaafd, waarbij het aantal kansen voor Grolse Boys alleen maar toenam en Eefde berustte in de situatie. Mathijs had na een overtreding op Luc Berentsen weer eens onnodig commentaar, waardoor hij ook in zijn afscheidswedstrijd nog tegen een gele kaart opliep.

Tussendoor kwam Grolse Boys een keer goed weg, toen een stuiterbal keeper Barry Janssen verraste, maar een verdediger kon net op tijd redding brengen. Met nog een half te spelen, werd Menno ten Have voor de moe gespeelde Benny de Leeuwe in gebracht, en deze kreeg zeker nog een tweetal 100% kansen, maar wist deze niet te benutten.

Tien minuten voor het einde wedstrijd kwam een pass (of afzwaaier) van Mathijs bij Ronald terecht, die zichzelf prima vrij speelde en via zijn sterke linkerbeen de eindstand op 4-1 bepaalde. In die laatste minuten waren de echte kansen alleen voor Grolse Boys. Zo wisten achtereenvolgens Luc, Jorn en Maikel niet de score te verhogen.

Na afloop van de wedstrijd werd met bloemen en een cadeautje afscheid genomen van onder andere trainer Roy Tammel, die volgend seizoen de dames van VIOS Beltrum gaat trainen. Ook Benny de Leeuwe stopt bij het eerste en gaat verder bij 35+. Tenslotte werd ook Mathijs Paf in het zonnetje gezet. Na ongeveer 17 jaar spelen in het eerste van Grolse Boys (zondag en zaterdag) gaat ook hij spelen bij 35+. Tenslotte kregen ook Sander Wijgerink en Vincent Warnar bloemen, omdat ze stopten met het spelen bij het eerste/tweede.

Wanneer Grolse Boys de gehele competitie dezelfde bevlogenheid had getoond als deze zaterdag, dan hadden ze bovenin mee gedraaid. Dat biedt de nieuwe trainer Gerard Magendans uit Borculo voldoende perspectieven voor het volgende seizoen. Beide selecties van Grolse Boys zijn nu klaar met hun competities. Er volgen nog enkele toernooien en daarna is de zomerstop.