Valse start

4 september 2016

Na de verloren stadsderby tegen de Grol mocht Grolse Boys de competitie starten tegen de Enschedese Football Club Prinses Wilhelmina, kortweg 'EFC PW', opgericht in 1885. Zij zijn de bakermat van het Nederlandse voetbal en waren betrokken bij de eerste voetbalwedstrijd in Nederland. Een mooi affiche voor een geweldige voetbalmiddag.

Grolse Boys werd pas uitgeschakeld in de derde wedstrijdronde van de groepsfase van de beker waardoor de verwachtingen bij de supporters, de begeleiding en de spelers hoog waren, mede omdat de selectie is verstrekt met Eduardo de Sousa Cavalcante, Kevin Nuchter en Nick Berentsen. Nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Gerard Magendans.

Grolse Boys startte de wedstrijd voortvarend. Binnen vijf minuten had Grolse Boys twee kansen waarvan een bal op de paal belandde. De supporters gingen er nog eens goed voor zitten. Maar al snel bleek dat het elftal zijn kruit verschoten had. Vanuit de omschakeling ontstonden de eerste kansen. De 1-0 van EFC PW werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar enkele minuten later kwam de Grolse Boys alsnog op achterstand na een misverstand tussen keeper Sebastijan van Beugen en Daan Schuurmans waardoor de spits van EFC PW de bal eenvoudig in het bal kon tikken.

De 2-0 ontstond ook door een individuele fout. Grolse Boys verhoogde daarna het tempo in de wedstrijd maar tot veel mogelijkheden leidde dit niet. Met hernieuwd elan startte Grolse Boys aan de 2e helft. Een mooi afstandsschot van EFC PW zorgde echter al snel voor de 3-0 waardoor Grolse Boys voor een lastige opgave stond. Vlak daarna werd Ronald Wagendorp via een mooi uitgespeelde aanval aan de rechterkant goed ingespeeld waarna hij de bal goed inschoot.

Met nog 25 minuten te spelen zagen de aanwezige supporters nog voldoende kansen op een gelijkspel mits de aansluitingstreffer snel zou vallen. Dit was helaas niet het geval. Via een counter kwam de bal terecht bij de spits van EFC PW. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander waarna hij de bal prachtig binnen schoot en de 4-1 aantekende. De teleurstelling van het verlies was groot.

Conclusie na de wedstrijd was dat Grolse Boys het betere veldspel had maar dat in de omschakeling te veel kansen zijn weggegeven door voornamelijk individuele fouten. Grolse Boys speelde te passief. In de bestuurskamer van EFC PW bleek ook al snel dat zij op de hoogte waren van de versterkingen van de Grolse Boys. Zij hadden twee snelle verdedigers gezet op de snelle buitenspelers van Grolse Boys en het elftal had de opdracht gekregen kort op Ronald Wagendorpen Luc Berentsen te zitten om het voetbal te ontregelen. Dit is helaas gelukt deze wedstrijd.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Daarlerveen. Zij moet de 1e wedstrijd in de competitie nog voetballen. Kom allen kijken op het Wilgenpark want er wacht weer een hoop spektakel.