Gestreden voor elke meter en voor elkaar

11 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond het restant van de wedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug op het programma. Veel is geschreven over deze wedstrijd, veel is er over gesproken. Hoe wij toen de wedstrijd zijn geëindigd, met 8 spelers, verdiend niet de schoonheidsprijs. Schaamte is een woord dat wellicht gebruikt kan worden om deze wedstrijd samen te vatten.

Daarom waren de jongens gebrand om de schaamte weg te werken. Een 8-1 verlies zou je normaal gesproken bestempelen als een schaamtevolle nederlaag, maar Grolse Boys begon dus met een 2-1 achterstand en met drie spelers minder dan de tegenstander. Wellicht overheerst het gevoel van schaamte nu meer bij Glanerbrug dan bij Grolse Boys.

De doelstelling was compact blijven in het midden, en de gasten dwingen tot voorzetten vanaf de zijkant. Er werd door de Boys gestreden voor iedere meter en vooral voor elkaar. Echter zorgden een penalty, enkele onvermijdelijke momenten van onoplettendheid en een veldspeler op goal toch voor 3 tegentreffers in een kwartier tijd.

De 2e helft probeerden we onze concentratie beter vast te houden. Aanval na aanval mislukte bij de gasten en frustratie en onmacht leek Sportlust parten te gaan spelen. De Boys wisten zelfs een paar kansen te creëren. Dat het sterke Sportlust in de tweede helft maar 3 keer het net wist te vinden onderstreept het goede en gedisciplineerde spel dat Grolse Boys op de mat wist te leggen.

De complimenten van de scheids na de wedstrijd onderstreepten het gevoel dat ook de leiding had. Trots op het goede gedrag, trots op de werklust en trots het resultaat. Uw scribent heeft bewust namen achterwege gelaten omdat we dit een teamprestatie was.

Het hoofdstuk Sportlust is afgesloten, vanaf nu kijken we weer naar boven. Volgende week speelt Grolse Boys uit bij AJC uit Losser, aanvang is 15.00 uur. Komt allen!

Opstelling: Amir Haziri, Ayman Abkadri, Sven van Beek, Jorn Groot Zevert, Onur Balci, Yoeri Groot Kormelink, Kenan Kukic, Kevin Nuchter, Firat Balci, Zouhair Chaboune, Michel Overbeek