Keeper Barry Janssen blinkt uit, maar Grolse Boys-Grol verliest

30 september 2018

Afgelopen zaterdag moest SSA Grolse Boys-Grol helemaal naar Arnhem om te spelen tegen De Paasberg. Basisspelers Ronald Wagendorp, Jorn Groot Zevert, Zouhair Chaboune en Maikel Nuchter waren helaas niet beschikbaar, ofschoon Maikel op eigen gelegenheid nareisde en toch de tweede helft nog inzetbaar was. Gelukkig waren onze beroepsmilitair Menno ten Have en gastspeler Rutger van Schijndel wel van de partij.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Firat Balci, maar de ver uitgelopen Arnhemse keeper wist een doelpunt te voorkomen. Vlak daarna wist keeper Barry Janssen voor de eerste keer redding te brengen op een strak schot. Ook een onverwachte voorzet van de Paasberg werd via de paal een prooi voor Barry. Zelfs een bal van zeer dichtbij kon Barry nog keren. Direct daarna gaf Firat uit een snel genomen vrije trap een prachtige pass op Rutger, maar hij kreeg de bal net niet voldoende onder controle en wist er slechts een corner uit te slepen.

Vijf minuten later had Grolse Boys-Grol zeker een doelpunt moeten maken. Een pass van Khalid kwam bij Rutger terecht, hij raakte de bal verkeerd, in tweede instantie had Ramon Janssen nog kunnen of moeten scoren, maar ook hij wist deze kans niet te benutten. Vlak voor rust gaf Rutger een mooie voorzet op Menno ten Have, maar ook deze grote kans werd niet benut. Een gelijkspel bij de rust, zou Grolse Boys-Grol meer zelfvertrouwen hebben gegeven, maar dat was hen toch niet gegund. De Paasberg zette de verdediging zoveel onder druk, dat de organisatie even zoek was en men gemakkelijk de 1-0 op het scorebord kon brengen.

Na de rust werd Maikel voor de moe gestreden Ramon ingebracht. Deze laatste had vrijdagavond nog een toernooitje gespeeld bij de 35+. Maikel ging in de spits voetballen, terwijl Yordi van Lochem een linie terugging en Menno de rechtsback positie van Pascal Brockotter overnam. Al vrij snel werd Menno uitgekapt en scoorde De Paasberg de 2-0. In de 60e minuut verrichtte Barry een tweetal reddingen achter elkaar, waarbij hij ook nog een bloedneus opliep, maar gelukkig kon hij toch doorspelen. Even later werd Marco Pfeiffer nog in gebracht voor Yordi. De laatste 10 minuten werd de thuisploeg steeds sterker.

Barry verrichtte ondanks zijn bloedneus weer een aantal reddingen, maar op een kopbal van een vrijstaande speler van de Paasberg had hij geen verweer. Daarmee was de eindstand van 3-0 bereikt, ofschoon de thuisploeg toch nog een paar dotten van kansen kreeg. Alles bij elkaar was de Paasberg duidelijk sterker en is het nog wat zoeken naar de chemie binnen het elftal van Grolse Boys-Grol.

Volgende week hoopt SSA Grolse Boys weer compleet te zijn, om zo in de thuiswedstrijd tegen FC RDC een goed resultaat te behalen.