Grolse Boys nog een keer samen

Grolse Boys nog een keer samen

10 juli 2020

Willie Hagens Erelid, Barry Janssen ‘Vrijwilliger van het jaar’, Jaap Jansen 40 jaar lid en ‘eregrensrechter’

De fusieaktes zijn allen al getekend, Groenlo kent met ingang van 1 juli 2020 nog slechts één voetbalvereniging. Op zaterdag 4 juli komen de leden van Grolse Boys echter nog een keer samen om met elkaar de warmte en de verhalen van de vereniging die officieel niet meer bestaat te delen. Nog één keer ‘samen sv Grolse Boys zijn’ delen en voelen met elkaar. Zoals oorspronkelijk ook gepland, maar in een geheel andere vorm vanwege de coronamaatregelen. Een vijftigtal ‘oudgedienden’ komen samen op het Wilgenpark, waar het gras op de velden stevig doorgroeit, voor een voetbaldartspel, bubbelbal en enkele onderlinge potjes voetbal. De sfeer is ‘des Boys’; gemoedelijk, gezellig.

Eindfeest later
“Het eindfeest komt er nog wel maar we weten nog niet wanneer. We hopen september, maar dat is afhankelijk van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Ik ben bang dat we dan nog niet zover zijn,” zeggen Arjan Paf en Sander Wijgerink. “Zolang de anderhalve meter maatregel geldt kunnen we dat feest niet geven. Het toernooi dat we in gedachten hadden kunnen we nog wel doen maar het feest daarna in de tent, dat werkt niet met anderhalve meter, maar het gaat sowieso gebeuren. Voor het toernooi dat we hier vandaag eigenlijk zouden houden hadden we 120 aanmeldingen. Dat vindt later plaats op een alternatieve locatie. We hebben al iets in gedachten. Het feest hopen we hier op het Wilgenpark te houden, maar dat hangt af van wat er met het terrein gebeurt en moeten we in overleg met de gemeente. Op het feest dat veel weg zal hebben van een reünie verwachtten we 200/220 mensen.” “We zijn al blij dat we dit vandaag hebben kunnen organiseren. Na de versoepeling van de regels hebben we dit nog snel kunnen doen. Het is dan wel niet het gedroomde afscheid, maar een mooi alternatief, gezien de omstandigheden. Wel jammer dat het coronavirus er ook voor zorgt dat we mogelijk twee kampioenschappen misliepen. Zowel met het eerste als tweede stonden we bovenaan. Je hebt nu de laatste wedstrijd gespeeld zonder dat je het wist. We hebben nog wel een uitnodiging van Bastion liggen, de nummer twee. Zij willen, zodra het weer kan, een soort finalewedstrijd spelen waar dan de officieuze kampioen uit komt. Daar zijn we ons nog over aan het beraden,” gaat Arjan verder, nog in het roodwitblauw wedstrijdtenue gestoken, na zojuist zijn laatste potje op het Wilgenpark te hebben gespeeld. Staand naast Sander, de laatste ‘officiële’ doelpuntenmaker op het complex, die vlak voor het eindsignaal van de allerlaatste wedstrijd op het Wilgenpark, doelman Vincent Warnar heeft gepasseerd.

Warm welkom
Beide mannen kijken met een goed gevoel terug op het fusietraject, de laatste dag en de nieuwe toekomst. “Het was fantastisch vandaag. Lekker ouderwets door elkaar, wat we altijd hebben gehad. Jong en oud,” is Arjan kort, aangevuld door Sander. “We gaan straks naar Den Elshof. Een club bestaat vooral bij de gedachten van de leden. De Grolse Boys-gedachte en herinneringen nemen we mee naar Den Elshof. Grolse Boys blijft altijd wel een beetje bestaan. De eerste accenten zijn aangebracht op Den Elshof en ik zit daar al in een paar commissies. Het commerciële team en de website doe ik samen met Marco Frank. Het voelt echt als een warm welkom, nu al.”

Toespraak
De anderhalve meter wordt keurig gehanteerd op het park, totdat voorzitter Harry Paf de aanwezige leden nog een keer kort toespreekt. Ze staan dicht bij elkaar. Maar wat maakt het uit. Het is allemaal familie van elkaar, de Boysfamilie.

“Beste leden van Grolse Boys,” begint Harry, “Met ingang van afgelopen woensdag zijn we gefuseerd met Grol. Proficiat daarmee, ofschoon we dat waarschijnlijk niet zo voelen. De nieuwe website is sinds woensdag in de lucht en ik moet de makers complimenteren met de uitvoering. Ook de historie van Grolse Boys is er mooi in verwerkt. We vinden de fusie waarschijnlijk wel de beste oplossing, maar hebben als verdwijnende vereniging toch moeite met alles. Wij verlaten ons complex en moeten maar afwachten wat er mee gebeurt. Veel onderdelen van het complex en het gebouw zijn al verhuisd naar Grol of verdwenen, en dat geeft geen fijn gevoel. Aankomende week worden plannen gepresenteerd aan de buurt, maar het complex zal waarschijnlijk vooral een groenstrook worden met vijvers. Of het gebouw nog zal blijven bestaan is nog onzeker, ofschoon ook hier wel plannen voor zijn. Het is afwachten of een en ander te combineren valt.”

Huldigingen
Paf maakt tijdens de laatste officiële toespraak als voorzitter van Grolse Boys van de gelegenheid gebruik nog enkele Boys-coryfeeën in het zonnetje te zetten. Jaap Jansen wordt bedankt voor zijn grootse diensten voor de club. Jansen voetbalde vele jaren bij de club, maar was binnen de club echter bekender als grensrechter van het eerste elftal. Daarnaast is Jaap bijna veertig jaar lid, waarvoor hij de bijbehorende Grolse Boys-speld ontvangt en een ouderwetse officiële grensrechtervlag, met hierin gebrand zijn naam en de naam en het logo van de vereniging. Dan wordt Barry Janssen toegesproken vanwege zijn grote verdiensten. Van keeperstrainer, tot bestuurslid, jeugdvoorzitter. Voor al zijn verdiensten werd Barry benoemd tot tweede ‘Vrijwilliger van het jaar’, nadat Gerry Grooten deze eer al eerder dit jaar te beurt viel.

Erelid
Eerder op de dag was het Willie Hagens die voor al zijn verdiensten voor de roodwitten benoemd werd tot erelid van Grolse Boys. Hagens speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Grolse Boys. Jarenlang was Hagens als voorzitter het boegbeeld van de vereniging. Tijdens zijn voorzitterschap, maar ook daarna, verrichtte Hagens veel werk voor de KNVB. Hiervoor ontving hij de waarderingsspeld in zilver en goud van de KNVB in 1996 en 2003 en werd hij Lid van verdienste in 2009. “Het was normaal geweest, dat hij daarvoor het erelidmaatschap van Grolse Boys had ontvangen, maar dat is in die tijd niet gebeurd,” vertelt Paf. “We vonden het nu op het allerlaatste moment een mooie gelegenheid om hem alsnog het erelidmaatschap van Grolse Boys te bezorgen. Willie is daarnaast het langst lid geweest van de vereniging, liefst 68 jaar. Niemand zal dat meer kunnen inhalen nu de fusie per 1 juli een feit is. Willie komt nu samen met de andere ereleden van Grolse Boys ook te hangen in de eregalerij van Grol.”

Bron: Groenlose Gids

« Terug
© 2021 | CMS & webdesign by Dot72